07 май 2015

Dubai Tourism поканиха на проучвателна мисия и опознавателно пътуване в Дубай група доставчици от азиатския пазар – Китай, Южна Азия и Индия. Сред поканените бяха и партньори от сектора делови туризъм, както и корпоративни представители.

Проучвателната мисия Go Team за Dubai Tourism бе образователно събиране на тема историята на Дубай. Делегатите участваха в обиколка на старата историческа част на Дубай и на залива, по време на която трябваше да решат серия загадки как е бил открит Дубай. Делегатите се запознаха с традиционни арабски обичаи и научиха какъв е бил животът на местните хора преди откриването на петрола!

Какво се случи?

Всеки екип имаше на разположение таблет Samsung Galaxy с инсталирано Go Team приложение и неограничен Интернет достъп. Посредством приложението, GPS навигация, набор от указания и ориентири, участниците преминаха през 14 „контролно-пропускателни“ пункта с начална точка Центъра за културно разбирателство Шейх Мохамед, където екипите получиха инструктаж. Първото задание бе обиколка на най-старата част на Дубай - историческия квартал Бастакия, строен през 90те години на XIX век. Всички екипи взеха участие в урок по тъкане на традиционни персийски килими, след което се насочиха към Музея на Дубай във форт Ал Фахиди, най-старата сграда в цял Дубай, построена през 1787 г.

.

След уроците по история, екипите се отправиха към традиционния пазар - или сук - Бур Дубай за участие в задание - ревю с местни облекла и фото предизвикателства около близки джамии. След това трябваше да пресекат залива Дубай Крийк до отсрещната част на града с традиционна лодка абра. Участниците трябваше да покажат уменията си във водене на пазарлък, за да получат най-добрите цени на дубайските пазари за подправки и злато. От там всички си тръгнаха с пълни чанти с подаръци и сувенири. Екипите участваха в различни дейности като фото предизвикателства, шопинг задания и викторини с любопитни факти.