19 април 2017

След новината за ликвидацията на Bluehat Group, най-голямата мрежа за тиймбилдинг в света Catalyst Global използва възможността за промяна в Обединеното кралство.

„Изненадани сме от новината за ликвидацията на Bluehat Group, особено имайки предвид силните продажби на тиймбилдинг продуктите на Catalyst Global във Великобритания за последните 5 години. В момента нашата мрежа включва повече от 45 партньори в целия свят. По време на сътрудничеството си с нас, Bluehat винаги бяха сред първите 5 по добро представяне.“ - коментира Mark Davenport, Ръководител Бизнес развитие в Catalyst Global. “Новината е разочароваща. През годините изградихме прекрасни взаимоотношения с интелигентните и квалифицирани сътрудници на Bluehat Group. Ликвидацията в резултат на лошо управление е голяма загуба за бранша.“

Bluehat Group беше ексклузивният разпространител на тиймбилдинг продуктите на Catalyst Global в Обединеното кралство от 2011 г. По това време, със своята отлична репутация на пазара, утвърдени клиенти и стабилен екип, Bluehat Group беше добър избор. Склонни сме да вярваме, че серия от лоши бизнес решения за разширяване на дейността с други събития и пазари отклони компанията от нейния основен бизнес в сферата на тиймбилдинг услугите във Великобритания и доведе до бавния ѝ упадък през последните няколко години.

След обявяването на ликвидацията, Catalyst Global незабавно прекрати ексклузивния лиценз на Bluehat Group. Но с промяната идват и нови възможности.

„Ние в Catalyst Global преначертахме работата си на територията на Обединеното кралство и идната седмица ще обявим своя нов партньор в Шотландия.“ - въодушевено отбеляза Davenport.

Той сподели още, че Catalyst Global преговаря с редица утвърдени компании, които се борят за правата за продажба и разпространение на нейните продукти в Англия. Той побърза да убеди клиентите на фирмата в Обединеното кралство, че лиценз за дистрибуция на продуктите на Catalyst Global няма да бъде предлаган на бивши директори на Bluehat Group или на преобразувани от тази компания фирми.

Кандидатурите за лицензиант на Catalyst в Англия вече са приети и до 2 седмици ще бъде взето окончателното решение. Davenport заключи, че ситуацията скоро ще се нормализира за дългогодишните клиенти, които през последните 30 години са оценили обширното и експертно изработено портфолио от програми на Catalyst Global за еднократни тиймбилдинг събития или като неделима част от своята цялостна стратегия за човешкия капитал.