01 ноември 2015

Между 28-31 Октомври 2015, членовете на глобалната мрежа за тиймбилдинг Catalyst се събраха в Банкок на редовната си двугодишна конференция. На конференцията присъстваха 40 от най-добрите в света тиймбилдинг компании, представящи 60 страни, обединени от девиза и визията ни за 2020 – Нашето Бъдеще, Нашата Мрежа.

Конференцията даде възможност на участниците да се опознаят и да споделят добри практики, дискутирайки как най-полезно и целенасочено да се използва мощта на глобалната мрежа Catalyst до 2020.

Ключова тема за конференцията беше Корпоративната Социална Отговорност и силата на даването. Основен говорител по темата беше Пол Дън от B1G1, организация, помагаща на малки и средни предприятия да постигнат по-добър социален ефект, като въвеждат практики за даване в ежедневните си бизнес операции. В съзвучие с темата, популярни тиймбилдинг продукти на Catalyst като “Hole in One” и “Toy Story” бяха преразгледани, а нови продукти като “Building a Dream” – целяща конструиране на колело, или “Barkitecture” – фокусирана върху спасяване на кучета, бяха представени за първи път.

Бяха представени и два нови продукта, базирани на ползването на таблети. “Push It!” напълно завладяваща и високо енергична игра около маса, която съдържа поредица от умоблъсканици и физически предизвикателства към екипите. „Peak Performance”, силен инструмент за обучения, базиран около популярната тема за изкачването на Еверест.

Между другите представени продукти се открояваха “Beat the Box” – интригуващо предизвикателство, подтикващо към сътрудничество, в което екипите  разгадават поредица от мистерии с цел за ограничено време да разбият кодове и да отключат „кутията“. “Puppet Masters” е предизвикателство към уменията за комуникация в екипа, който управлява огромни кукли, които извършват  наглед прости ежедневни човешки дейности.

Събития, базирани на Музика и Ритъм бяха отличени със специалното участие на Соул Айзенбърг от Junk Orchestra UK, който водеше участниците през “Funk the Junk”, игра, в която чрез инструменти от рециклирани материали се създава чудесна музика. Партньорите ни от Индия направляваха групата, докато се провеждаше по-лесната версия на една доста популярна тиймбилдинг игра -  “Blow the Blues Away”.

Опознаването продължи и около басейна дълго след приключването на официалната програма, а продължава и сега – онлайн, с много ентусиазъм и вълнение. 

Гай Бейкър, Генерален Мениджър на Catalyst Global:

„ В Catalyst Global се гордеем, че сме част от организация, основана на взаимно доверие, където професионалисти в областта на тиймбилдинга от цял свят могат да се сближават, споделят добри практики и да се забавляват заедно!“

Стю Робинсън, Управляващ Директор на Team Up Events, Нова Зеландия:

„Конференцията в Банкок надмина всичките ми очаквания и все повече ме убеди какъв късметлия съм да съм партньор на тази мрежа – затова ви благодаря още веднъж за доверието, увереността и най-важното, за възможността да съм ангажиран с толкова енергична и креативна група професионалисти!  Трябва да изразя и искрените си поздравления, защото вие сте създали не само нещо без прецедент, но и ще останете в историята на тиймбилдинга с начина, по-който влияете на индустрията за нейното минало, настояще и бъдеще.“

Асаф Джейкъби, Директор на The Challenge Group, Израел:

„Искам да изразя огромна благодарност за добре организираната и добре планираната конференция. Прекарах чудесно и научих много – удивително семейство! С нетърпение очаквам следващата.“

Берт Кнутс, Директор на Event Masters, Белгия

„Вече се върнахме в Белгия и още преживяваме „вторичния ефект“ на глобалната конференция на Catalyst. Много сме щастливи, че се присъединихме към това семейство и с нетърпение очакваме бъдещите си приключения. Поздравления и големи благодарности на всички! Свършихте невероятна работа и за нас беше изключително да сме заедно с колегите си от индустрията. Трите дни в Банкок бяха много вдъхновяващи за нас и ни заредиха с енергия!“