01 ноември 2015

Между 28-31 Октомври 2015, членовете на глобалната мрежа за тиймбилдинг Catalyst се събраха в Банкок на редовната си двугодишна конференция. На конференцията присъстваха 40 от най-добрите в света тиймбилдинг компании, представящи 60 страни, обединени от девиза и визията ни за 2020 – Нашето Бъдеще, Нашата Мрежа.

Конференцията даде възможност на участниците да се опознаят и да споделят добри практики, дискутирайки как най-полезно и целенасочено да се използва мощта на глобалната мрежа Catalyst до 2020.

Ключова тема за конференцията беше Корпоративната Социална Отговорност и силата на даването.  Основен говорител по темата беше Пол Дън от B1G1, организация, помагаща на малки и средни предприятия да постигнат по-добър социален ефект, като въвеждат практики за даване в ежедневните си бизнес операции. В съзвучие с темата, популярни тиймбилдинг продукти на Catalyst като “Hole in One” и “Toy Story” бяха преразгледани, а нови продукти като “Building a Dream” – целяща конструиране на колело, или “Barkitecture” – фокусирана върху спасяване на кучета, бяха представени за първи път.

Бяха представени и два нови продукта, базирани на ползването на таблети. “Push It!” напълно завладяваща и високо енергична игра около маса, която съдържаща поредица от умоблъсканици и физически предизвикателства към екипите.   „Peak Performance”, силен инструмент за обучения, базиран около популярната тема за изкачването на Еверест.

Между другите представени  продукти се открояваха “Beat the Box” – интригуващо предизвикателство, подтикващо към сътрудничество, в което екипите  разгадават поредица от мистерии с цел за ограничено време да разбият кодове и да отключат „кутията“. “Puppet Masters” е предизвикателство към уменията за комуникация в екипа, който управлява огромни кукли, които извършват  наглед прости ежедневни човешки дейности.

Събития, базирани на Музика и Ритъм бяха отличени със специалното участие на Соул Айзенбърг от Junk Orchestra UK, който водеше участниците през “Funk the Junk”, игра, в която чрез инструменти от рециклирани материали се създава чудесна музика. Партньорите ни от Индия направляваха групата докато се провеждаше по-лесната версия на една доста популярна тиймбилдинг игра -  “Blow the Blues Away”.

Опознаването продължи и около басейна дълго след приключването на официалната програма, а продължава и сега – онлайн, с много ентусиазъм и вълнение. 

Гай Бейкър, Генерален Мениджър на Catalyst Global:

„ В Catalyst Global се гордеем, че сме част от организация основана на взаимно доверие …. Където професионалисти в областта на тиймбилдинга от цял свят могат да се сближават, споделят добри практики и да се забавляват заедно!“

Стю Робинсън, Управляващ Директор на Team Up Events, Нова Зеландия:

„Конференцията в Банкок надмина всичките ми очаквания и все повече ме убеди какъв късметлия съм да съм партньор на тази мрежа – затова ви благодаря още веднъж за доверието, увереността и най-важното, за възможността да съм ангажиран с толкова енергична и креативна група професионалисти!  Трябва да изразя и искрените си поздравления, защото вие сте създали не само нещо без прецедент, но и ще останете в историята на тиймбилдинга с начина, по-който влияете на индустрията за нейното минало, настояще и бъдеще.“

Асаф Джейкъби, Директор на The Challenge Group, Израел:

„Искам да изразя огромна благодарност за добре организираната и добре планираната конференция. Прекарах чудесно и научих много – удивително семейство! С нетърпение очаквам следващата.“

Берт Кнутс, Директор на Event Masters, Белгия

„Вече се върнахме в Белгия и още преживяваме „вторичния ефект“ на глобалната конференция на Catalyst. Много сме щастливи, че се присъединихме към това семейство и с нетърпение очакваме бъдещите си приключения. Поздравления и големи благодарности на всички! Свършихте невероятна работа и за нас беше изключително да сме заедно с колегите си от индустрията. Трите дни в Банкок бяха много вдъхновяващи за нас и ни инжектираха с енергия!“

 

of learning – amazing family! Can't wait for the next one.

Bert Knuts,  Managing Director, Event Masters, Belgium 

We're back in Belgium now, enjoying the 'after effects' of the great Catalyst Global Conference. We are very happy to have joint this great Catalyst family and are already looking forward to our adventure in the future. Congratulations and a big thank you to you all! You all did an amazing job and it was great for us to connect with our peers in the industry. The 3 days in Bangkok were very inspiring for us and gave a boost of energy!