Beat the Box in 9 Countries - Continental Engineering Services

Програмата Beat the Box в 9 държави

Публикувано на 23.09.2016 г.

На десетия си рожден ден Отделът CES на компанията Continental Engineering Services, част от немския концерн за автомобилни части Continental, проведе глобално тиймбилдинг събитие Beat the Box в девет държави, 11 града, с участието на 1188 служители, организирано от членове на тиймбилдинг веригата Catalyst Global. В програмата Beat the Box всеки отбор получава заключена алуминиева кутия, в която има други кутии, също заключени. Екипите трябва да отворят първата кутия, и след това една след друга и останалите като решават кодове и загадки. Крайната цел е групата съвместно да реши загадката и да спре обратното броене!

За хората на Continental преживяването бе като кадри от филм за Джеймс Бонд. Събитието откри Управляващият директор на Continental Engineering Services Бернд Ницел с вдъхновяващо актьорско изпълнение, с което подкани всички участници да се включат в екшъна. Директорът обясни мисията на участниците. Уебсайтът на CES е хакнат от заклетия враг на Джеймс Бонд – супер-злодеят Ернст Ставро Блофелд. Блофелд също така е заплашил, че след час и половина ще изтрие целия сайт на фирмата. За да предотвратят това бедствие, групата трябваше да разбие кода и да възстанови началната страница на уебсайта.

1188 участници в 11 града по света – Мексико Сити, Шанхай, Бангалор, Веспрем, Тимишоара, Франкфурт, Нюрнберг, Регенсбург, Инголщат, Тулуза и Обърн Хилс, запретнаха ръкави, за да разбият кода. Като начало екипите трябваше да намерят отговорите на загадки, с които да отворят първата кутия. С напредването на играта обаче участниците бързо разбраха, че в надпреварата с времето за разнищването на загадката трябва да си сътрудничат с другите екипи. С интелигентност, творческо мислене и екипно сътрудничество кодът бе разбит и уебсайтът – възстановен!

Участниците от Continental споделиха, че са се забавлявали страхотно и че са се научили да си сътрудничат с хора от други градове, с които до сега не са работили. Често срещано явление в обстановка на работна среда с разпръснати офиси е екипите да се затварят и да не обръщат внимание на споделянето на добри практики. Ръководството на Continental отбеляза, че играта Beat the Box предоставя фантастична възможност за извличане на ползите на ученето чрез преживяване и да се подчертае този важен въпрос. Beat the Box бе една чудесна възможност за отделите с международна дейност да поиграят заедно в името на обща цел. Дълго ще се говори за това споделено преживяване.

Играта Beat the Box е създадена от Маркус Рюзе и Рене Витек – основателите на Spielgstelter – партньор на Catalyst Global в Германия. Beat the Box се разпространява глобално единствено от веригата Catalyst Global.

За да организирате глобално събитие или откриете представител във Вашия регион, пишете на:info@catalystglobal.com.

Всички истории от клиенти