Експериментална бизнес игра за програмата за интегриране на персонал

Публикувано на 5.07.2018 г.

Защо компаниите трябва да организират дни за интеграция за своите служители?

Интегрирането на служителите чрез различни дейности подобрява продуктивността в работата. Това е факт. Това е така, защото хората, които се познават по-добре и знаят как се държат в различни ситуации, не само по време на работа, са просто по-ефективни. Те имат по-добри отношения, знаят повече един за друг. По някакъв начин могат да разчитат един на друг в различни ситуации, които естествено се срещат и по време на работа.

The Tree of Life Experiential Business Game

Какви притеснения имахте?

Определено беше най-голямата игра, която съм организирал по отношение на броя на участниците. Направих го два пъти, в две различни организации и това бяха две напълно различни преживявания. Първият път, когато бях наистина разтревожен - имаше около 130 или 150 души. Играта се игра в чужбина, във Великобритания. Участниците бяха от всички континенти. Не беше хомогенен екип, но хората добре общуваха помежду си.

Така че, да, имах притеснения. Но в хода на играта се оказа, че тези опасения са напълно неоснователни. В началото нещата започват да се движат бавно и след това има тази супер динамична фаза, когато всеки започва да тича, да носи карти и да събира информация. Всяка таблица се решава - рано или късно. Някои лидери се проявяват естествено.

The Tree of Life Experiential Business Game

Защо да изберем The Tree of Life?

Организирал съм различни срещи, да речем интеграционни дни, включващи някои физически дейности, спорт. Безспорно те също помагат да научиш нещо и са полезни. Но игрите бяха за мен откритие на първо място, защото те осигуряват екипна интеграция и на второ място, те се отнасят много точно до областите, които аз лично възприемам като много важни за организацията. Бях наистина впечатлен. Играта Дървото на живота е комбинация от интеграция и различни аспекти и фази, през които всяка компания преминава.

За мен ключовите елементи, които стават очевидни от играта Дървото на живота, са ангажираността на служителите и концентрирането им върху постигането на целите. Много бързо всички лидерски умения и компетенции стават очевидни. Хората се придържат към ролята си и демонстрират високо ниво на енергия, което може лесно да бъде прехвърлено - по-късно по време на разговорите в играта - към реалния живот на работното място, в офиса и често в ежедневните ситуации.

The Tree of Life Experiential Business Game

Подходяща ли е програмата за събитие извън офиса?

Да. Проведохме „Дървото на живота“ за една компания извън офиса. В играта взеха участие 110 души. Всичко беше планирано много прецизно. В този момент говорихме много за най-важните неща за компанията, към която наскоро се присъединих като лидер и обсъдихме такива фундаментални неща като нашата цел, нашите ценности, нашите приоритети и визията, която желаем да постигнем.

Визията, която тогава представихме на целия персонал - споделихме го като управленски екип - се наричаше Double Payback. Последната задача в играта беше, след всички етапи, през които преминахме, да удвоим резултата. Играта беше толкова фантастична и се играеше с такава енергия, че накрая успяхме да утроим резултата. Беше прекрасно, тъй като всички те вярваха, че ако организацията е фокусирана върху своите цели и разбира своите приоритети, тя изпълнява задачите много бързо, дори под натиска на време и не само може да постигне резултат, който е визия - защото удвоява бизнесът е страхотна визия, но може да направи още повече и утрои първоначалния резултат. Това е много висока доза самочувствие. Ако цялата организация е фокусирана върху една и съща цел, можем да постигнем всичко.

Всички истории от клиенти