Creative Juices

Конкурентна бизнес игра - производство на сокове

1 - 2 часа
На закрито
Сътрудничество
24 - Неограничен

Описание на програмата

Правилно съставен екип от най-подходящите хора, които работят съвместно, генерират нови подходи, нови идеи и търгуват успешно с доставчиците! Само такъв екип може да създаде отличен продукт - сок, който да е добре приет от пазара. Creative Juices симулира реална бизнес ситуация, в която пазарът на сокове е променен, има нови нужди и изисквания от страна на клиентите, и ограничени възможности за доставка на продукти. Една компания, наречена Creative Juices, е изправена пред предизвикателна конкуренция.

Резултати за развитието на екипа

Само успешно работещите екипи на компанията, разположени в различни държави, могат да запазят или дори до разширят пазарния ѝ дял. Екипите търгуват, правят доставки на продукти със самолети и на финала имат нови сокове с нови брандове. Освен да са вкусни, те трябва да са и добре позиционирани и подкрепени с ефективна маркетингова стратегия. Анализът на финала помага на участниците да достигнат до полезни за работата си заключения. Разбира се, процесът на играта е свързан със забавление и оставя приятен вкус на прясно изцедени плодове.

Идеи за корпоративна социална отговорност

Creative Juices разиграва сценарий, в който една компания си сътрудничи със своите филиали в международен мащаб. Първата част на играта поставя задачи, свързани с планирането и дистрибуцията, които участниците трябва да решат. Това е ключов момент на играта, който може да бъде реализиран така, че да покаже как екипите могат да си сътрудничат, за да намалят въглеродните въздействия от дейността на компанията.

Стремим се да направим следващите стъпки и да развием компанията, а важна част от това е да внедрим различен начин на мислене и следователно да променим фирмената култура. Решихме основа за това да бъдат ценности, които искаме да приложим в организацията. Събитието напълно отговори на изискванията ни и се превърна в невероятен успех.

Anthony Sutcliffe, Managing Director
Home Retail Group in Asia

Request a Quote