Creative Juices

Конкурентна бизнес игра - производство на сокове

1 - 2 часа
На закрито
Сътрудничество
24 - Неограничен

Описание на програмата

Правилно съставен екип от най-подходящите хора, които работят съвместно, генерират нови подходи, нови идеи и търгуват успешно с доставчиците! Само такъв екип може да създаде отличен продукт - сок, който да е добре приет от пазара. Creative Juices симулира реална бизнес ситуация, в която пазарът на сокове е променен, има нови нужди и изисквания от страна на клиентите, има и ограничени възможности за доставка на продукти. Една компания, наречена Creative Juices, е изправена пред предизвикателна конкуренция.

Резултати за развитието на екипа

Само успешно работещите екипи на компанията, разположени в различни държави, могат да запазят или дори до разширят пазарния ѝ дял. Екипите търгуват, правят доставки на продукти със самолети и на финала имат нови сокове с нови брандове. Освен да са вкусни, те трябва да са и добре позиционирани и подкрепени с ефективна маркетингова стратегия. Анализът на финала помага на участниците да достигнат до полезни за работата си заключения. Разбира се, процесът на играта е свързан със забавление и приятни преживявания и оставя вкус на прясно изцедени плодове.

Идеи за корпоративна социална отговорност

Creative Juices разиграва сценарий на една компания, която си сътрудничи в международен мащаб. Първата част на играта поставя задачи свързани с планиране и дистрибуцията, които участниците трябва да решат. Това е ключов момент на играта и елемент, който може да бъде направен така, че да покаже как екипите могат да си сътрудничат, за да намалят въглеродните въздействия от дейността на компанията.

Стремим се да направим следващите стъпки и да развием компанията, а важна част от това е да внедрим различен начин на мислене и следователно да променим фирмената култура. Решихме основа за това да бъдат ценности, които искаме да приложим в организацията. Събитието напълно отговори на изискванията ни и се превърна в невероятен успех.

Anthony Sutcliffe, Managing Director
Home Retail Group in Asia

Request a Quote