Easy Rider

Конструиране на мотоциклети в реални размери

1 - 2 часа
На закрито и на открито
Съревнование
8 - 200

Описание на програмата

Задачата на отборите е да сглобят дървен мотоциклет. Те подреждат серия от пъзели, за да получат пропуск и да посетят Центъра за Разработки и да видят чертежите на мотоциклета.

Елементите на мотоциклета могат да се категоризират в четири вида – мотор и отработени газове, предно колело, задно колело и рамка. Видът на всяка част е обозначена чрез брайлов надпис. От всеки отбор се излъчва участник, който трябва, със завързани очи, да научи и запомни четирите надписа и после да се върне в отбора и да помогне на колегите да категоризират всяка част към четирите типа.

След като отборите разпределят правилно всички компоненти, те започват да сглобяват мотоциклета. Следва брандиране, подготовка за парад или състезание.

Резултати за развитието на екипа

Чрез сформиране на подгрупи и следване на серия от процеси, тази сложна задача може да са раздроби на по-малки елементи и да се доведе до успешен завършек. Участниците се научават да се доверяват един на друг. При завързването на очите и елиминиране на зрението, съзнанието се фокусира върху другите сетива. Тестват се креативността и изобретателността на отборите докато конструират и украсяват мотоциклетите си.

Проведохме Easy Rider на нашата годишна мениджърска конференция. Екипната динамика, която играта предизвика, повдигна много интересни въпроси, които да анализираме и обсъдим по-късно през деня.

Cross City Cycles

Request a Quote