Red Alert

Мислете креативно и работете в екип, за да срете вируса.

1 - 1.5 часа
На закрито и на открито
Сътрудничество
12 - Неограничен

Описание на програмата

Екипите гледат зловещо видео от маскиран представител на екипа на Red Alert. На тях им е казано, че техните компютърни системи са били заразени. Вирусът е в състояние да корумпира системите си и да унищожава компанията и личните данни завинаги.

Всеки отбор е разполага с кутия и трябва да реши всеки пъзел в нея, за да карантинира вируса в рамките на 60 минути. Видеото им дава улики, за да завършат търсенето си. Времето започва и отборите работят по серия от шест пъзела в шест равенства. Червените предупредителни андроиди са на разположение, за да им дадат улики, но те идват с цена. След като екипът завърши всичките шест пъзела в кутиите си, се появява една цифра от кода.

Видеото им напомня, че всички отбори трябва да са решили загадките си, за да могат всички да си сътрудничат. След като всички са завършили, екипите вземат кода, който са получили от всяка кутия до централната сфера на Red Alert. Те въвеждат кода в сферата, спирайки обратното броене и така спират вируса.

Резултати за развитието на екипа

Red Alert е увлекателна игра за учене, която улеснява работата в екип и уменията за решаване на проблеми в забавна и приятна среда. Вълнуващата тема и ограниченото време гарантират, че всички са ангажирани в цялата дейност. Екипите прилагат умения за творческо мислене и ефективна комуникация, катоизбират заедно най-добрата стратегия за решаване на всека задача. С напредването на играта членовете на екипа се научават да работят по-добре заедно. Те идват да оценят уменията си и да осъзнаят, че индивидуалните таланти имат значение за ефективността на отбора като цяло. Сплотяването на екипа се засилва, както при завършването на всяка задача, те празнуват успеха си заедно.

Участниците научават, че има огромна разлика между гледане и гледане. Екипите постепенно развиват способността да виждат проблема от повече от един ъгъл и да прилагат иновативно мислене, за да го решат.

Request a Quote