Catalyst Global Conference 2018

Catalyst Конференция 2018

Публикувано на 9.11.2018 г. от Esther Daniel

На 4 - 8 ноември 2018 г. членовете на Catalyst Network се събраха в Южна Африка, за да отпразнуват 30-годишнината на Catalyst Global. Конференцията събра над 45 от най-добрите тиймбилдинг компании в света, представляващи 60 страни. Разположена в Национален парк Пиланесберг, на склоновете на вулкан, съществуващ от 2 милиарда години и дом на животните в Африка - „Голямите 5“, Лоджа Буа Маритане Буш беше идеалното място за конференция, посветена на темата за Еволюцията.

Конференцията започна с приятен куиз базиран на платформата Quickfire, който провери знанията на тиймбилдинг специалистите по история на тиймбилдинг индустрията и ги насърчи да разгледат кои ще са работните практики в бъдеще, както и каква ще е ролята на тиймбилдинг индустрята.

Catalyst Global Conference 2018

Ключовият гост- говорител, Quinton Coeteze, използва завладяващи истории от племенния африкански начин на живот, за да илюстрира естествения потенциал на хората. Quinton насърчи участниците да разгледат връзката между успеха на техния бизнес и способността им да разпознават и да използват всяка възможност. Освен финансовия успех, беше установено, че постигането на трайна реална промяна в хората и в организациите е мярка за успех за собствениците на тиймбилдинг компании.

Геймификацията и технологиите ще изиграят основна роля в експерименталното учене.

Четири нови тиймбилдинг програми, базирани на технологии бяха представени. The Infinite Loop, където всеки екип разполага с очила за Виртуална Реалност и целта им е да освободят тийнейджър, погълнат от въртуалния свят. Играта е създадена на принципа на Лийн Мениджмънт практиките и на концепцията за постоянно развитие. Програмата вече се предлага из цял свят и има тенденция да се превърне в най-продавания продукт през 2019.

Други технологични программи също бяха представени, като например, Outbreak, Escape the Island и Red Alert. Всяка от тях е на специална тема и въпреки, че всички тези програми изхождат от подобни проблеми за решаване, те са фокусирани върху различни аспекти от развитието на екипи.

Непрекъснатия достъп до онлайн информация и създаване на виртуални връзки води до нуждата от засилване на персонални социални връзки.

Любо Томко от Extra Ordinary в Словакия разнообрази всички участници като им предложи силна и емоционална сесия за създаване на връзки.

Беше стартирана подходящо наречената програма за развитие на екипа, Integrity. Почтеността е в практикуването на ценности, а не на изповядването им, както и на значението на идентифицирането и избора на това, което е правилно пред това, което е бързо, забавно или лесно при формирането на силни връзки.

Catalyst Global Conference 2018

Словенският посланик на културата и водещ лектор, Миха Погачник, взе участниците в конференцията на музикално пътешествие с цигулката си, предизвиквайки хората да мислят за ангажираност, мотивация, креативност и съвършенство.

Индустрията за развитие на екипи е определена като имаща важна роля в ангажираността и за благосъстоянието на служителите.

За да се привлече вниманието на участниците към конференцията, всички бяха посрещнати с рестартирането на популярната програма за съсредоточаване на Catalyst, Meditainment, която беше преработена заедно с WellMind Media.

Основният говорител, Фабио Тонетти, провокира мисълта да вдъхнови хората да намерят нови начини за комуникация, преговори и управление на емоциите за по-голяма ефективност и щастие в живота. Фабио е основател на италианската Академия за емоционално обучение Emotional Training Academy.

Друга ключова тема на конференцията, която продължава да бъде основна за веригата Catalyst, е Даряването. На веригата Catalyst бе връчена награда за най-силно въздействие от глобалната инициатива, Buy1GIVE1, за техния колективен принос към хората и общностите в нужда.

Catalyst Global Conference 2018

Даряването за кауза води до най-великите чувства на щастие за дарителя, когато даряването помага за осъществяването на социална връзка.

На конференцията бяха стартирани няколко нови дейности за изграждане на екип по КСО. В Sole Responsibility, участниците практикуват екипни умения, докато създават триизмерно изкуство от рециклирани отпадъци. Catalyst си партнира с Ocean Sole, които ежегодно събират 500 000 джапанки от кенийските плажове, за да направят тази програма реалност.

Конференцията приключи с програмата, Rags to Riches. Участниците създадоха гигантски произведения на изкуството от нежеланото си облекло, приходите от които ще бъдат дадени на достойни каузи в Южна Африка.

„Горд съм, че съм част от тази общност. Една невероятно интелигентна, културно разнообразна група от хора, които са обвързани с обща цел. Оставям зареден от положителното въздействие, което нашата индустрия може да донесе на гражданите и бизнеса по целия свят.” Catalyst Global CEO, Гай Бейкър.
Работата ни се е развила от организирането на събития, които подпомагат изграждането на екип (нещо, което създава добър фактор и е „хубаво да го има“), да бъде агент за промяна и да улеснява развитието на екипа (съществено в днешния бизнес свят за растеж, просперитет) и благосъстоянието на служителите). Конференцията потвърди, че поддържаме добър стандарт и че търсенето на нашите продукти и услуги ще продължи да нараства експоненциално. Бъдещето е изпълнено с вълнение!"
Гери Скерит, Dream Team Южна Африка.

Esther Daniel

Ръководител Стратегии за ангажираност на партньорите

Осигурява организационната ефективност чрез стратегии за ангажиране на партньорите от мрежата на Catalyst Global.

Всички новини от веригата

Още новини от веригата