Комуникация и взаимодействие - TomTom

Публикувано на 18.06.2014 г.

Предистория

TomTom е водещ в света доставчик на географски и навигационни решения. Основана през 1991 г., компанията TomTom се е развила от  малка стартираща фирма до мултинационална компания син чип, чиито акции се търгуват на фондова борса, с над 3 000 служители и с офиси в Европа, Северна Америка, Близкия Изток, Африка и Азиатско-тихоокеанския регион.

С цел да преодолее пропастта между бързия растеж на компанията и нарастването на броя служители, работещи в нея, TomTom поиска от Catalyst да организира няколко екипни събития като част от двудневна програма за обучение и развитие в Барселона.

Изборът на Catalyst за обучение и развитие

Catalyst са международен лидер в своята област. Работата им е да  мотивират и вдъхновяват хората като предлагат вълнуващи преживявания. Catalyst също така разбраха много точно какви са нашите  цели: да се преодолеят пропуските и да се подобри не само качеството, но и вида на комуникация и взаимодействие между различните екипи в рамките на един отдел, и особено между различните култури. За нас беше много важно на събитието за развитие да присъстват хора от Тайван, Великобритания и Холандия. Идеята бе тези хора за момент да оставят работата настрана и да се фокусират върху нуждите и динамиката на екипа и подострят инструментите, които ще им помогнат да работят по-ефективно и по-добре заедно.

Ръководителят на отдел Обучение и Развитие в ТомТом обяснява със собствени думи защо фирмата е избрала Catalyst

Заедно създадохме програма, която бе съобразена с целите и задачите на TomTom и пасваше на изискванията на тяхното събитие. Включихме програмите Bean Around The World, BeatsWork и Big Picture, заедно с обучение и водене.

На самия ден

TomTom запазиха много от детайлите в тайна до самия ден на провеждане на събитието, тъй като искаха да поддържат любопитството и вълнението. И така, много от ръководителите на екипи и мениджърите се събраха в Барселона без да имат и най-малка представа какво да очакват.

По време на двата дни всяка активност бе представяна в по един сегмент теория, като фокусът бе върху различните начини, по които хората се енергизират, поемат информация, вземат решения и т.н.  Веднага след това теорията бе прилагана на практика чрез отделните активности, след което идваше сесия за обсъждане и осмисляне.

"Трябваше да видите израженията им! В офиса съм работил с почти всички от тях и бях изумен как тук излязоха от черупките си. Така се вживяха във всичко – в биенето на барабаните, в танците, дори и във вокалните партии! Беше все едно О, той наистина може да го прави!""

Участник от TomTom разказва за BeatsWork, финалната активност

Възвръщаемост на инвестициите

През двата дни на програмата ценностите на TomTom бяха наистина приложени на практика, а хората разбраха идеята за откритостта, грижовното отношение и синергията, които TomTom искат да пренесат в цялата организация.

Дори и най-скептичните участници бяха наистина заинтригувани и участваха пълноценно. Езиковите бариери паднаха и стана ясно, как всеки, ама всеки участник е неразделна част от екипа.

Не искам да издавам много-много, но да кажем само, че програмите са новаторски, завладяващи и много забавни. Catalyst работят здраво и наистина се раздават много – това е, което ги прави уникални. Идеята, че добрата работа в екип е равнозначна на успех не е нова, но Catalyst създават среда, в която тези теоретични знания се превръща в реалност за много кратко време.

TomTom коментират Catalyst Teambuilding

Всички истории от клиенти