Flat out f1

Състезание за благотворителност Flat Out Formula One – Училище Repton в Дубай

Публикувано на 31.07.2014 г.

Фирмата biz-events - партньор на Catalyst Global в Близкия Изток - подари за случая популярната тиймбилдинг програма Flat Out Formula One.

Невъзможно предизвикателство?

Вдъхновени от състезателния болид Бриджстоун, паркиран в двора на училището, и следвайки нашите специално изработени чертежи за успех, екипите направиха собствени копия на болид от картон.

С акцент върху важността на екипната работа, всеки участник имаше определена роля в общото усилие. Независимо дали искаха да строят, проектират, украсяват или управляват автомобила, учениците научиха да признават и оценяват стойността на приноса на всеки член от екипа.

В едно изпитание на уменията за всеотдайност към работата, разпределение на ресурсите и контрол на качеството, 160 ученици се състезаваха в направата на болид за Формула 1, който да спечели надпреварата за Голямата награда на Repton. С предизвикателствата, включително и такива в пит стопа, атмосферата беше нажежена до самото начало на състезанието.

Как се печелят спонсори?

Преди деня на състезанието учениците също така имаха за задача да намерят корпоративни спонсори и дарения за подкрепяни от тях благотворителни каузи. В списъка на дарителите фигурираха имена като Bridgestone, MBC Group, Du, Mars, House of Portier Racing, Homemakers UAE и Pet’s Delight.

Учениците успяха да съберат невероятната сума от 30 000 дирхама, които да дарят на различни благотворителни организации, в това число Фондацията Make A Wish Foundation UAE, Quicken Trust, K9 Friends, Music for Hope, Annos Africa, Cancer Research и The Manila Charity.

Каква беше атмосферата, след като децата осъзнаха, че ще правят болиди?

Учениците знаеха за това предварително, тъй като имаха за задание продажбата на рекламно пространство по болидите и набиране на дарения за благотворителни организации. Но не бяха осъзнали размера на задачата. След като представихме събитието пред 17-те отбора, които нямаха търпение да започнат, се усети настъпване на нервна енергия от осъзнаването на факта, че това ще бъде едно предизвикателство, по-сложно от очакваното.

Какво научиха учениците?

На първо място, важността на уменията за убеждаване. Учениците трябваше да се потрудят много, за да спечелят спонсори, които да направят дарения на избраните от децата благотворителни организации. На второ място, критичният момент на използване на цялата енергия и всички ресурси на екипа. Като се има предвид, че екипите работиха три часа неуморно и без прекъсване, за да се справят с предизвикателството по направата на болидите, от участниците се изискваше да прилагат умения за качествена работа в кратки срокове. И на последно място идва важността от изработване на тактиката за състезанието. Отборът победител използва времето за тренировка пълноценно и оттренира основните неща, докато други отбори оставиха нещата на случайността.

Какво представляваше в действителност процесът на сглобяване на болидите?

Екипите получиха осем чертежа с части за автомобилите. Частите трябваше да се начертаят в точен реален размер върху големите картонени плоскости, и след това да се изрежат и сглобят, следвайки серия подробни указания. След това участниците трябваше да украсят и брандират болидите. Работата изискваше дисциплинираност и внимание. Учениците показаха голямо усърдие и ангажираност, като в същото време се забавляваха страхотно.

Колко важни са уменията за работа в екип в една толкова многообразна страна като ОАЕ?

Изграждането на екипност спомага за подобряване на комуникацията, преодоляване на културните бариери и създаване на общи цели. В сегашния бизнес климат, получаване на максимума на работниците и служителите в дадена компания е от ключово значение, и програмите за изграждане на ефективен екип са един от начините да се подобри ефективността на хората. За бъдещите лидери от училище Repton това бе един урок за постигане на нещо, което изглежда невъзможно, но в крайна сметка става благодарение на здравата работа в екип на всеки!

Всички истории от клиенти