Благотворителност с AIESEC

Публикувано на 4.04.2015 г. от Stuart Harris

Международната младежка асоциация AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales) провежда интернационални програми за обмен на студенти и стажове за организации със стопанска и нестопанска цел. Екипът на Team Building Asia се радва на дълго, ползотворно сътрудничество с AIESEC и беше поканен да осъществи уникална благотворителна акция.

Дарителство с Rags to Riches

Като партньор в мрежата на Catalyst Global, ние в Team Building Asia сметнахме това за идеална възможност да проведем тиймбилдинг програмата Rags To Riches. Тя насърчава участниците да помагат на обществото и същевременно да оползотворяват качествени, но неизползвани стоки. В този случай решихме да намерим креативен начин да дарим употребявани дрехи на местна благотворителна организация, като в същото време създадем тиймбилдинг преживяване за екипа на AIESEC.

Как протече денят?

Нашите изобретателни сътрудници прехвърлиха логото на Ripples върху голямо платно във формата на уникална матрица, върху която на предварително отбелязани места делегатите трябваше да поставят дрехите. Това мащабно предизвикателство изискваше от тях да създават контакти помежду си и да общуват, за да сгъват, съединяват и разменят дрехите с цел да оформят точно логото и идеално да съчетаят цветовете. На различни етапи лидерите на екипите помагаха с команди, за да подредят триизмерното лого и да създадат великолепна артистична инсталация, посветена на AIESEC.

Постигане на желаните резултати

Участниците изобразиха удивителни неща, сред които силуета на Хонконг с известната Китайска банка и двата елемента вляво и дясно на логото на Ripple. След анализ на ефективната екипна работа и резултата от нея за местната общност, дрехите бяха дарени на Армията на спасението, които ще ги разпределят между своите многобройни пунктове за дрехи в цял Хонконг.

Всички истории от клиенти