BNZ ползват Situation Room като част от програма за оценяване

Публикувано на 1.06.2019 г.

Цели

Банката на Нова Зеландия търси бизнес симулация, която да включи като част от програмата на assessment център в процеса на вътрешен подбор. Банката на Нова Зеландия е една от водещите банкови интуиции в Нова Зеландия от създаването и през 1861 г. Аssessment центърът е предназначен да оценява избраните кандидати по няколко критерия, като например индивидуални интервюта, групови презентации и в екипна среда. Програмата трябваше да даде възможност на оценителите да наблюдават участниците, както и да дадат възможност за дискусия, самооценка и обратна връзка.


Решението

В този ден 24 делегати взеха участие в упражненията за експериментално обучение “The Situation Room” в две отделно организирани заседания. Ситуационната зала, разработена от партньорите на Catalyst Global от Нова Зеландия Team Up Events, е едно от най-новите съвременни събития, фокусирани върху бизнеса. Тематично около нововъзникваща глобална ситуация, екипите са изправени пред предизвикателството да оценят и да реагират на актуализациите на видео връзка в реално време, за да предоставят точна информация за сценария „Какво, къде, кога и кой в незаконна търговска схема“.

Situation Room е създадена да стимулира мисленето в ограничено време, високо напрежение като набляка на следните ключови цели:

  • Крос Функционална Комуникация: Да се разширят отделните роли, за да се обединят и да се постигне успех с ясна, кратка и координирана комуникация.
  • Разчупено мислене: Насързаване и оценяване на гъвкавостта не само за идентифициране и адаптиране към по- ефективни начини на работа, но и разбиране, че начинът "днес" може да е съвсем различен от начинът "утре".
  • Ситуационно лидерство: Идентифициране на поведението, което се изисква в контекста на групата и средата за прилагане на даден стил лидерство, което най-добре да постига зададените цели.

След края на програмата, имаше екипна оценка, за да може узастниците да обмислят представянето си преди да бъдат поканени да обсъдят наученото с цялата група.

Резултат

The Situation Room предостави възможност за оценителите от BNZ да наблюдават както личните, така и екипните черти, характеристики и разбира се, под формата на игра. Участниците отбелязаха необходимостта от координиран подход, за да се управляват много променливи в рамките на събитието. Те разбраха, че има твърде много информация, която е невъзможно д абъде разбрана само от един човек. Те също така отбелязаха, че има ограничено време за оценка на променящата се ситуация. За да може целият екип успешно да балансира скоростта с точност, те трябваше бързо да разпределят роли и задачи и ефективност. Програмата беше огромен успех както за оценителите, така и за участниците.

Всички истории от клиенти