The Big Picture на IFM лидерска конференция - Джоунс Ланг Ласал

Публикувано на 28.05.2014 г.

За раздвижване на обстановката след обяда на първия ден на лидерската конференция, 120 ръководители от компанията Джоунс Ланг Ласал получиха инструкции за провеждането, последователността и правилата на тиймбилдинг програмата Big Picture от партньора на Catalyst Global в Малайзия Asia Ability.

След това делегатите бяха разделени на шест отбора. Въоръжени с платна и инструкции за рисуване, членовете на отборите облякоха художнически престилки, готови да започнат рисуването. Преди началото на творческата дейност, екипите участваха в състезание за престилки и във викторини, където спечелиха четки, бои и други рисувателни принадлежности. Скоро на всички стана ясно, че трябва да си сътрудничат с другите отбори, така че платната да паснат добре в общата голяма творба накрая. Участниците бързо намериха разковничето към взаимодействието с другите екипи. Атмосферата се оживи от движенията на участниците, които търсеха различни бои и гледаха как да напаснат платната си с творбите на другите.

Докато участниците бяха в кратка почивка, в тайна стая водещите от Asia Ability съединиха платната в голяма обща творба. Предстоеше официалното откриване на произведението. Вълнение обзе участниците, които нямаха търпение да видят резултата от съвместната си работа. След обратно броене, картината бе открита, под звуците на силни аплодисменти и възторжени викове. Всички 36 платна бяха съединени в едно гигантско произведение на изкуството, а участниците видяха с очите си как техните платна допринасят за големия шедьовър. След официалното закриване на събитието, участниците останаха да гледат творбата, да обсъждат преживяното и да се възхищават на успеха на съвместната си усилия.

Като участват в The Big Picture, делегатите осъзнават значението на взаимодействието и комуникацията не само в рамките на собствения си екип, но също и между различните отдели и групи. Програмата също така показва значението не само на това човек да върши собствената си работа добре, но и на способността да действа последователно и съгласувано с други колеги, които работят по същата цел.

Всички истории от клиенти