Много голяма Голяма картина

Публикувано на 28.01.2013 г.

С помощта на програмата The Big Picture - един от най-известните в света тиймбилдинг продукти, създаден в оригиналния си вид от Catalyst Global, партньорът на компанията в Южна Африка - Catalyst Dream Team, сътвори епично по размер произведение на изкуството.

Програмата The Big Picture бе избрана като идеалното решение тъй като Norgine Pharmaceuticals търсеха нещо, което да е хем тържествено, хем да разчупи леда в началото на конференцията, а също и да обедини и приобщи хората. Искаха едно съвместно, приобщаващо преживяване, както и нещо материално, което да вземат със себе си след събитието. Програмата The Big Picture отговаряше на всички тези критерии. 

Преди самото събитие, Dream Team Catalyst обсъдиха с Norgine Pharmaceuticals техните изисквания. Запознаха се с компанията, разпитаха ръководството и потърсиха мненията на служители от всички нива и отдели на организацията. След това дизайнерите на Catalyst Global сътвориха дигитална творба, изобразяваща същността на компанията, стогодишните й успехи, ценности, продукти, постижения и стремления. След това служителите се изправиха пред предизвикателството да пресъздадат произведението в гигантски размери с помощта на бои и рисувателни материали.

През първия ден на конференцията делегатите бяха разделени на 64 отбора. Всички те трябваше да работят съвместно и нарисуват гигантска творба, състояща се от 128 отделни платна. Всеки отбор трябваше да общува и да се координира с другите отбори, за да разбере какво точно трябва да се изобрази на платното, така че след това нарисуваното да пасне идеално във финалното гигантско произведение на изкуството. Повечето от делегатите не говореха един и същ език, така че трябваше да прибягват до иновативни методи на изразяване, за да са сигурни, че това, което искат да кажат е разбрано правилно. След като всички платна бяха готови, нашият екип ги съедини в едно произведение и го постави на предварително изработена конструкция, която заедно с екраните, се превърна в сцена на тридневната конференция. След закуска на другия ден творбата бе официално открита пред смаяните погледи на делегатите и на фона на шоу с фойерверки и африкански танци и песни. 

Събитието бе невероятно успешно. Официалното откриване на  голямата картина предизвика голямо вълнение и всеобщо изумление колко великолепно изглежда тя. Имаше сълзи от радост, прегръдки и взаимни поздравления. Участниците видяха невероятните плодове на усилията си и осъзнаха възможностите, които се откриват пред тях, ако съумеят да използват поуките от преживяното днес на работното място. 

Събитието спечели редица международни награди. Все още за него се говори като за най-доброто тиймбилдинг преживяване, правено от компанията някога. 

Всички истории от клиенти