Bringing People Together  Lloydspharmacy

Всички заедно

Публикувано на 22.10.2013 г. от Mark Davenport

Въпроси и отговори

(Всички отговори са на Lloydspharmacy)

Каква бе целта на мероприятието?

Отделът по човешки ресурси се преструктурираше изцяло и имаше нужда хората да се обединят и да се ангажират с новата визия и дух на управлението на човешки ресурси. Ключов момент от това, което се превърна в ден извън офиса за отдела, бе желанието екипът да се сплоти като участва в уникално и запомнящо се общо преживяване.

Естественият източник на вдъхновение за мен са Catalyst Teambuilding. В работата си използвам няколко фирми за организиране на събития и развиване на екипа, но когато залозите са високи и имам нужда от надежден партньор, винаги първият ми избор са Catalyst.

Защо избрахте Catalyst Teambuilding?

При всяко голямо събитие, доверието в професионализма, вниманието към нуждите на клиента и техническото изпълнение е от първостепенно значение. Доверието, което имам към Catalyst се основава на седемгодишен опит на качествена работа и надминати очаквания. Това е една компания, която никога не ме е разочаровала.

Защо избрахте Orchestrate?

Искахме нещо наистина уникално, нещо, което ще провокира нагласите на хората и може би някои ограничаващи схващания за това, какво е  възможно. Избрахме Orchestrate! и след това работихме в близко сътрудничество с Catalyst, за да адаптираме събитието и провеждането му според специфичните ни нужди. 

Как премина събитието?

Нарочно започнахме в приглушен тон. Седемдесетината участници седнаха по местата си с мисълта, че просто ще слушат как група музиканти изпълняват релаксираща медитативна музика. Всички бяха много изненадани, когато нещата се обърнаха на 180 градуса и стана ясно, че през  следващите два часа участниците ще се научат да свирят на музикален инструмент, след което пак ще се съберат заедно, за да изсвирят музикално произведение като оркестър от 70 човека. 

След кратка борба за предпочитания инструмент участниците бяха разделени на секции: духови, струнни, ударни и т.н. инструменти. През следващия час и половина участниците бяха внимателно напътствани как се изпълнява произведението. Всичко ставаше стъпка по стъпка, без   изоставащи. Увереността се повиши и усещането за можене стана осезаемо.

Получиха ли се нещата?

Изобщо не вярвах, че група от 70 човека ще овладеят свиренето на инструмент толкова добре за толкова кратко време. Една на пръв поглед неизпълнима задача бе успешно реализирана, благодарение на съвместните усилия на всички, желанието за участие в общото дело и  взаимопомощта между участниците – силни послания във времена на  промяна и преструктуриране.

Професионалните музиканти бяха невероятни - и като изпълнители, и като учители. 

Трябва да видите енергията в залата! Хората си тръгваха в приповдигнато настроение, вдъхновени от постигнатото и от силата на екипа, и изпълнени с оптимизъм за бъдещето. Две седмици по-късно те продължават да говорят за това! Специално направените DVD-та, които използвахме, скрийнсейвърите и подложките за мишки помогнаха положителните чувства от преживяното да бъдат запомнени за дълго.

Това бе едно наистина великолепно събитие.

Всички истории от клиенти