engagement

Как развиването на лидерски умения оказва влияние върху морала на служителите

Публикувано на 10.02.2020 г. от Jonathan Hazley

Като мениджър, в един или друг момент, може би сте виждали морала на работното място да спада и нивото на производителност да намалява, което се отразява негативно на бизнеса ви. Добрите лидерски умения са важни за управлението и помагат за достигане на максимална ефективност и постигане на бизнес цели.

Моралът на служителите може да окаже голямо влияние върху производителността и качеството на работата, а именно лидерите задават тона. Тиймбилдинг програмите могат да бъдат идеалния начин за повишаване на морала на работното място, особено с дейности, базирани на развитие на лидерски умения. Нека разгледаме как етикетът и моралът на служителите може да повлияе на вашия бизнес и определени дейности, които могат да бъдат полезни за вашите колеги.

Защо лидерството е важно за бизнеса?

Лидерството може да помогне за повишаване на производителността в работната ви среда и постигане на поставените бизнес цели, като обратното би навредило на бизнеса в дългосрочен план. Като лидер е важно да общувате с колегите и да мотивирате служителите си, за да се гарантира, че има последователност в работата и отдаденост на постигането на работни цели.

Има много различни стилове и ефективни начини за създаване на лидерски качества в работна среда. Много фирми оценяват лидерските умения на всеки мениджър въз основа на строгост и справедливост, но в такъв случай внай- голяма тежест се отдава на това кой мениджър е по-ефективен от друг. Вместо това, вижте колко добре се справя всеки мениджър в края на всяка поставена цел, за да оцените, кое вдъхновява вашия екип повече.

Escape the mob collaborative team building

Може ли ниският морал на служителите ви да се отрази на бизнеса?

Morale Моралът на работното място са емоциите, отношението, удовлетворението и цялостното отношение на служителите по време на работа. Това е жизненоважно за организационната култура, тъй като позитивното, колективно отношение създава по-добра работна среда както за лидерите, така и за служителите.

Моралът на служителите не може да се подценява, тъй като той има голям ефект както за вашите служители, така и за бизнеса. Моралът и етикетът на работното място влияе върху ефективността и качеството на произведената работата. Колкото по-висок е моралът на служителите ви, толкова по-продуктивни са в задачите, което им позволява уверено да дават по-добри резултати. Служител с по-висок морал също ще покаже по-голяма лоялност към компанията.

Ако искате да подобрите лидерството на работното си място, тогава добро начало е да разгледате тиймбилдинг дейности за развитие на лидерски умения.

Knowing me Knowing You

Как тиймбилдингът може да подобри морала на служителите?

Тиймбилдингът е все по - популярно заниемание, което обединява хората чрез насърчаване на сътрудничество и работа в екип. Тези упражнения позволяват на хората да блестят в различна светлина, докато се наслаждават на забавна и приятна атмосфера. Тиймбилдинг събитията дават резултати и изграждат важни умения за вашите служители, като комуникация, решаване на проблеми и разрешаване на конфликти.

Въвеждането на тиймбилдинг дейности във вашия бизнес ще доведе до видима положителна промяна в морала на служителите. Както споменахме по-рано, тези упражнения обединяват служителите; някои служители може да не са имали реална възможност да се запознаят с някои от колегите си, а тиймбилдинг програмите позволяват социализация, както и насърчаване на служителите да работят като екип и да се разбират по-добре на лично ниво. Изграждането на взаимоотношения само ще подобри благосъстоянието и ще създаде забавна среда за вашите служители. Освен това това позволява на служителите да се освободят от стреса от текущите проекти и да изчистят съзнанието си, което автоматично ще подобри морала и отношението на служителите към работата.Escape the Maze collaborative team building

Прочетете още, за да разберете кои тиймбилдинг програми ще ви помогнат за покачването на морала на служителите:

Видове тиймбилдинг програми за лидерски умения

Ние предлагаме разнообразни офисни тиймбилдинг игри и айсбрейкъри, с които напрежението между мениджъри и служители бързо изчезва. Knowing Me Knowing You , е лекомислена игра за разбиване на лед, която трае до един час и насърчава членовете на екипа да общуват и да изграждат отношения на база на общи неща между хората.

За да надграждаме и подобряваме лидерските умения, нашите игри за изграждане на екип Escape the Maze и Beat the Box извеждат лидерския екип на следващото ниво.

В Escape the Maze екипите се ориентират в реалния свят, за да избягат от виртуален лабиринт, който виждат на своите таблети. Работата в екип и комуникацията са от ключово значение, но без запален и харизматичен лидер, екипите могат да се разединят или да поемат в грешна посока, което в повечето случаи има негативни резултати за бизнеса.

Beat the Box е друго тиймбилдинг събитие, в което хората се разделят на малки екипи, които работят независимо и заедно, за да разбият кодовете и да отключат всички кутии. Екипите трябва да работят непрестанно и ефективно и да споделят информация, докато поемат индивидуална отговорност и открият ефективен начин за разрешаване на проблеми.

Търсите тиймбилдинг програми с които да научите или доразвиете лидерските умения на менисжърите си? В Catalyst България имаме много програми и игри, в които подобряваме - от решаването на проблеми в кратък срок, до подобряване на културата на сътрудничество.

Разгледайте тиймбилдинг програмите ни тук или се свържете с нашия приятелски екип, който ще се радва да ви помогне да организирате перфектното тиймбилдинг събитие за вашия персонал.

Jonathan Hazley

Генерален Мениджър в Team Challenge Company

Запален по създаването и предоставянето на уникални тиймбилдинг програми за развитие на екипи из цяла Великобритания.

Всички статии

Препоръчваме Ви да прочетете