Устойчивост

Устойчивостта е способността да се възстановиш и да продължиш, когато нещата не вървят според очакванията.

Resilience

Устойчивостта е способността да се възстановиш и да продължиш, когато нещата не вървят според очакванията. Независимо дали неуспехът е резултат от неефективно планиране или ситуации извън нашия контрол, научаването как да се справяме с трудни ситуации и да израстваме от по-малко от положителен опит ни кара да постигаме целите си.

Една от първите стъпки в изграждането на устойчивост е признаването на ситуацията и как се чувствате по отношение на нея. Оттам можете да разработите стратегии, които да ви помогнат да се справите с непланирани ситуации, когато те възникнат отново.

Осъзнаването, че не винаги нещата вървят по план, ще ви помогне при преструктурирането на дребни хълцания и грешки. Научете се да се изправяте неочаквано челно и да го разглеждате като място за учене и израстване. Ако се случи нещо, което сте забравили да планирате, няма да го забравите следващия път! Не всички сме добри във всичко! Признайте силните си страни и постижения и разглеждайте несгодите като начин за по-нататъшно развитие. Това ще ви помогне да изградите позитивност и оптимизъм.

Важно е да не губите време и енергия, обвинявайки другите за случилото се. Съсредоточете се върху това, което можете да контролирате и останете оптимисти за бъдещето.

Разглеждането на неочакваното като временно забавяне, а не като постоянно състояние ще ви позволи да бъдете устойчиви. Също така е важно да бъдете отдадени на крайната си цел, тъй като това ще ви помогне да продължите по пътя.

Важно е ръководителите на екипи да развият осъзнатост, позитивно мислене и самочувствие във всеки индивид. Насърчавайте екипа да не персонализира неуспехите и да не налага вина. Вместо това, насочете вниманието към решение и натрупване на знания.

Организирането на възможности за членове на екипа да развият силни взаимоотношения и да насърчат съпричастност един към друг ще изгради доверие и ще ги насърчи да работят заедно за преодоляване на препятствията.

Разгледайте селекцията от популярни програми.
Колебаете се какво да изберете или търсите нещо друго?

Свържете се с нас