Организирайте успешно парти за края на годината

Публикувано на 15.10.2022 г. от Esther Daniel

Коледните партита трябва да са прекрасен повод за забавление и празненство за целия персонал. Те обаче могат да поставят редица предизвикателства пред специалистите по човешки ресурси. Над 78% от собствениците на компании споделят, че при коледните им събирания са възниквали проблеми. За да се избегнат подобни ситуации, е наложително да се предприемат внимателни стъпки. Трябва да се вземе под внимание разнообразието от служители и да се намери златната среда между това те да се чувстват приобщени и същевременно да знаят, че присъствието не е задължително. Помнете, че не всеки обича партитата или празнува Коледа!

Ясни правила за поведение и облекло

Важно е да дадете ясни указания за подходящото поведение и облекло, постигайки баланс между забавлението и уместната, безопасна и предразполагаща за всички обстановка. Ако предлагате алкохолни напитки, трябва да предвидите евентуалните последствия. Добре е да няма безплатен алкохол цяла нощ и да осигурите бармани, които да се погрижат, ако някой служител прекали с питиетата. Все пак това е фирмено коледно парти, а не обиколка по кръчмите! И помнете, че ще има колеги, които не консумират алкохол по лични или религиозни причини. Помислете за смислено занимание, което да структурира събитието и по естествен, по-малко авторитарен начин да допринесе за подобаващото поведение на участниците.

Изграждане на връзки и взаимоотношения

Все повече компании имат дистанционни екипи и служители, работещи от вкъщи, затова Коледа е онова важно време в годината, когато всички се събират и общуват лице в лице. Потърсете занимания, с които колегите да изграждат взаимоотношения помежду си и да заздравяват съществуващите вече връзки. Едно запомнящо се парти за края на годината може да е решаващо за задържането на ключови членове от екипа. Освен това то е идеална възможност да наблегнете върху основните фирмени ценности или да насърчите комуникацията между служителите, като включите стратегически подбрана тиймбилдинг игра.

Резултати, време и място

За да осигурите на екипа си вълнуващо преживяване с положителен резултат, е изключително важно преди това внимателно да обмислите целите, към които се стремите, и според тях да подберете правилното занимание. Независимо дали искате да разчупите леда на коледното парти, да стимулирате разговорите или да дадете начало на празненствата, ние Ви предлагаме богат избор. Ако редовно използвате тиймбилдинг услугите на една и съща компания, процесът ще е по-лесен, защото тя познава служителите Ви и разбира Вашата цялостна фирмена визия и култура. Важно е също да определите мястото на събитието, броя и типа на участниците. Много екипи предпочитат да излязат навън на чист въздух с празнична GPS игра за лов на съкровища като Go Team. Други избират отборни викторини с таблети на закрито като Push It! и Quickfire, с които да направят коледното парти още по-вълнуващо и да предразположат хората бързо и лесно да се запознават, забавляват и ценят уменията на останалите. Без значение дали се провеждат вътре или навън, тези използващи специални приложения програми са невероятно завладяващи. Те преодоляват разликите в поколенията, могат лесно да се приспособят към конкретното събитие и ненатрапчиво утвърждават фирмените ценности. 

Да правим добро

Истинският коледен дух е в това да правим добро, затова все повече екипи избират дейности, свързани с благотворителност и корпоративна социална отговорност. По този начин те директно влияят на своята местна общност и помагат на хора в нужда. Проучванията показват, че служителите ценят този вид инициативи и с повече готовност се включват в тиймбилдинг занимания с благородна кауза. Ние предлагаме богат избор от такива програми, включващи направата на велосипеди и играчки за деца в неравностойно положение, на игрища за мини голф от пакетирани храни, които след това се използват за благотворителност, засаждане на дървета и др. В сътрудничество с глобалната инициатива B1G1 Catalyst Global създаде Go Give – забавно и изключително интригуващо технологично екипно предизвикателство, при което чрез натрупаните точки се подпомагат внимателно подбрани благородни каузи по целия свят.

Ето това е запомнящо се коледно парти!

Свържете се с нас

Esther Daniel

Ръководител Стратегии за ангажираност на партньорите

Осигурява организационната ефективност чрез стратегии за ангажиране на партньорите от мрежата на Catalyst Global.

Всички статии

Препоръчваме Ви да прочетете