indoor team building activities

Как тиймбилдингът на закрито ще помогне за развитието на бизнеса ви

Публикувано на 18.03.2019 г. от Guy Baker

Когато става дума за управление на бизнес или измерване на успех в една фирма, един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, е продуктивността. На фундаментално ниво всички предприятия се управляват от служители, а не от висше ръководство, а ефективността на тези служители определя общия растеж и успеха на бизнеса.

Тиймбилдинг игри организирани на закрито са чудесна възможност да енергизирате екипите си и да изградите чувство на единност във фирмата си.

Как въздейства тиймбилдингът?

Тиймбилдингът е техника и специфичен тренировъчен стил, създаден специално да сплотява хората и да оставя чувство за единност в екипите. Хората във всеки един екип, независимо от индустрията на компанията има нужда да работи кооперативно, за да се постигнат бизнес целите.

Да индетифицирате и да извлезете най-доброто от уменията на вашите служители, може да бъде трудна задача. Това се превръща във все по-голямо предизвикателство, когато установите, че е изключително трудно да сеизгради доверие и разбирателството по изкуствен начин. За да бъде един екип ефективен, то трябва да се изградят здрави, истински взаимоотношения между хората.

Основния начин да се постигне това е, като на екипите бъдат дадени предизвикателни и конструктивни задачи, които да решат заедно. Забавлението, което е неизменна част от тиймбилдинга, поддържа интереса на участниците, докато те откриват нови свои качества и такива на колегите си и търсят най-добрия начин да се справят с дадената им задача.

indoor team building activities

3 Ползи от Тиймбилдинга на Закрито

Добре организираните тиймбилдинг програми дават поле за развитие на личните качества на хората ви, предлагат им приятен формат на общуване извън обичайната работна обстановка. Тук ще научите повече за трите най-големи ползи за бизнеса от добрия тиймбилдинг.

1. Заздравен Морал

Бизнесът е деликатна екосистема. Промените в поведението и емоциите могат бързо да предизвикат вълнение в цялата компания, което може да навреди на ефективността и комуникацията.

Това е особено вярно, ако някои от служителите чувстват, че тяхната цел в компанията е остаряла или че целта на компанията не е в съответствие с техните собствени ценности. Тези, които са загубили своята страст към бизнеса, често неволно поощряват същото чувство в своите колеги, което бързо може да се превърне в проблем за всички. Когато моралът е най-нисък, можете да започнете да виждате спад в ефективността, приходите и цялостния бизнес растеж.

Тиймбилдинга помага да рзчупи монотонността на работния процес, като окуражава служителите да оценяват колегите си в нетипична среда - по време на тиймбилдинг на закрито, в собствения им офис или в друга зала. Това дава глътка въздух на служителите и ги кара да оценят работодателят си отново, като им се възроди вярата в ценностите на компанията.

По същият начин, по който се разпространяват негативните чувства и емоции в бизнеса, така могат да се разпространяват и положителните. Ако засилите морала в компанията си чрез тиймбилдинг, това може бързо да подпомогне работната атмосфера и да я направи по-приятна.

indoor team building activities

2. Тренинги

Фокусът на тиймбилдинг заниманията пада върху сплотяване на екипи, но в същото време някои от новите тиймбилдинг платформи могат да служат и за обучения.

Много обучителни курсове се фокусират върху традиционен стил, с разговори и презентации, като анализират темите и ги разделят на под- раздели, за по-лесно разбиране. Този тип обучения не са най- подходящия вариант за придобиване на меки умения. Например лидерство, разрешаване на проблеми, анализ и работа в екип не могат да се преподават само теоретично - те трябва да бъдат изпробвани и подкрепени от теоретична работа. Тиймбилдинг програмите представляват брилянтна възможност за вашите служители да тестват и развиват тези основни умения.

Нашите тиймбилдинг програми за на закрито могат да бъдат съобразени с конкретни резултати от обучението, които искате да постигнете. Ако вашият анализ покаже, че бизнесът среща пречки в комуникацията и лидерството, можете бързо да намерите тиймбилдинг събитие, което да обслужва и двата резултата от обучението, помагайки на персонала ви да практикува тези умения, като същевременно се превръща в по-единен и ефективен екип.

indoor team building activities

3. Единство

Единството и общият манталитет на екипа играят голяма роля за успеха на бизнеса. Ако активно насърчавате лоялността и подобрявате комуникацията, шансовете вашата организация да бъде по-ефективна, значително се увеличават.

Тиймбилдинг програмите на закрито са от от основно значение за подобряване на удовлетвореността на служителите, тъй като установяването на лични връзки с колегите може значително да подобри средата на работното място.

indoor team building activities

Накратко

Тиймбилдинг програмите могат да помогнат за създаването на важни взаимоотношения между колегите. Наред с тези отношения идва по-голямо удовлетворение и щастие на работното място, което от своя страна насърчава повишена ефективност, иновации и по-силно чувство за цел. В същото време меките умения, които се практикуват и развиват чрез екипни игри, могат допълнително да помогнат за повишаване на качеството на работата на вашите служители.

Как да изваждате Ползите от Тиймбилдинга

В Catalyst България непрекъснато се стремим да създаваме по-здравословна и по-щастлива среда на работното място. Нашите тиймбилдинг събития са съобразени с нуждите на бизнеса и служителите, балансирайки забавни и ангажиращи дейности с фирмени цели и полезни резултати от обученията.

Стремим се да помогнем на компаниите да създадат култура на работното място, която да е силно продуктивна и служителите да обичат да идват на работа всеки ден. Нашият екип от професионалисти в тиймбилдинга са готови да създадат програма, специално според нуждите на вашия екип и компания . Разгледайте избора ни от интригуващи програми и се свържете с нас, за консултация.

Guy Baker

Учредителен директор на Catalyst Global

Guy създава и развива тиймбилдинг концепции, след което се заема да убеди света в тяхната ефективност.

Всички статии

Препоръчваме Ви да прочетете