musical team building crescendo

Тенденциите в тиймбилдинга през 2019

Публикувано на 25.03.2019 г. от Galina Gorova

Тиймбилдингът е огледало на нуждите на компаниите и част от изграждането на добрия работодателски бранд. Какви тенденции се очертават според това какво търсят клиентите на веригата Catalyst в България и по цял свят и на базата на актуалните програми, които се създават в Catalyst?

Безспорно, творческото мислене е най-голямата сила, която ние хората притежаваме.

Безспорно, творческото мислене е най-голямата сила, която ние хората притежаваме. И не е случайно, че най-новите програми - игри за развитие на екипи, отговарят на потребността на компаниите - хората им да бъдат стимулирани да търсят гъвкави и новаторски решения. Такива са особено актуалните в момента Escape програми, в които се решават разнообразни и любопитни задачи. Често те изискват именно творчески подход и носят ефекта на бързото удовлетворение от оригиналните решения.

Outbreak Escape the VIrus

" Програмите, в които участниците създават музика, като например Crescendo, постигат силен приток на положителна енергия. "

По друг начин, но също толкова успешно, програмите, в които участниците създават музика, като например Crescendo, постигат силен приток на положителна енергия. Удивлението, че са успяли да се справят с нещо толкова красиво, като това да свириш в оркестър от цигулки, е истински тласък за мозъка, да породиш също толкова впечатляващи нови идеи. Всеки от нас познава това състояние, достатъчно е само да се обърнем към себе си и да си припомним как сме се чуствали в подобни моменти.

А програми като Global Innovation Game директно помагат за пораждане на иновативни екипни идеи.

Технологията е водещ фактор в създаването на Catalyst програми

Безспорн е тенденцията за увеличаване на дигитално базирани програми. Какво по-точно имам предвид?

Създават се специални приложения, които отговарят на всички нужди за отлична екипна „игра“. В това отношение Catalyst е водеща компания в бранша.

Апликациите са създадени така, че да бъдат адаптирани максимално добре до конкретните нужди на екипа в дадения момент. Това се случва чрез разработването на индивидуален за всеки отделен случай темплейт. Той може да обслужва стратегически цели на компанията, може да е инструмент за обучение, за въвеждане на нов продукт или за вътрешно фирмена комуникация. А може и да е просто за едно приятно преживяване, за изграждане на добър контакт с колегите и за „презареждане“ на екипа.

Разбира се, някои от приложениятаса разработени като бизнес симулации - Peak Performance, които могат да послужат за оптимизация и развитие на екипната ефективност.

The Infinite Loop

Бъдещето в тиймбилдинга вече е тук.

Най-естественото развитие в момента е прекрачването във виртуалния свят. Екипите вече са в него с The Infinite Loop.

Galina Gorova

Учредителен директор на Catalyst България

Учредителен директор и дизайнер на събития в Catalyst България

Всички статии

Препоръчваме Ви да прочетете