15 team building activities to engage

15 тиймбилдинг програми, с които ще ентусиазирате и мотивирате екипите си

Публикувано на 29.01.2019 г. от Esther Daniel

Служителите понякога гледат на думата тиймбилдинг с недоверие. Истината е, обаче, че една добре създадена програма може много да помогне в това да мотивира, да вдъхнови екипа и дори да го развие. Ползите варират от развиване на специфични умения до това екипът да се почувства по- сплотен. Всичко зависи от това каква програма си изберете.

В Catalyst Team Building България, прекарахме много години в проучване на това, кое прави тийм билдинг програмите най-ефективни, проектирайки над 130 от нашите собствени програми. Използвайки тези знания, сме формулирали кратък списък от 15 програми за изграждане на екип, които ще привлекат вашия персонал и ще им помогнат да развие уменията си чрез забавление.

Нашият списък е от програми и по-кратки занимания, които можете да реализирате в своя офис. Така че, независимо какво търсите, би трябвало да можете да намерите подходяща програма за изграждане на екип, която да е точно за Вас.

Scavenger Hunt Bingo

Това е класически подход към тиймбилдинг заниманията и ви предлага много свобода да си изберете какъв да е фокусът Ви. Общата концепция е да се създаде списък на бинго, с различни задачи, след това да се разделят участниците по екипи и от тях да се поиска да попълнят списъка с бинго. За по-бързо, можете само да помолите екипите да изпълнят един ред от задачите, вместо цялата поредица.

Бингото за лов на мръсници е насочено главно към ангажираност на екипа и единството. Въпреки това, възможността за учене е много добра, защото можете да направите Бинго задачите по свой избор. Ако се надявате да развиете способността на екипа си да се ангажира с обществеността, създайте задачи, насочени към разговор с непознати. Като алтернатива, ако искате да практикувате екипно сътрудничество и решаване на проблеми, направете една от задачите за решаване на пъзел заедно. Тази програми Ви предлага неограничени възможности.

Beat the Box

Beat the Box

Beat the Box е иновативна програма за изграждане на екип, която съчетава стратегическо мислене и управление на времето чрез екипно сътрудничество и решаване на проблеми. Тя не само тества единството на екипа, но и опознаването на способностите на участниците.

На участниците се дава кутия, пълна с четири случая. Всеки случай е изпълнен с пъзели и загадки, които трябва да бъдат решени, за да се разбие комбинацията от следващия случай, в рамките на строго определено време. Тази програма може да бъде с конкурентна насоченост или с кооперативна, в зависимост от това как искате екипът да се развива. Програмата е представлява цялостно предизвикателство за участниците, като им помага да използват различни свои умения и ги учи на безценни уроци.

Гледайте кратко видео за Beat the Box и научете повече.

A Knot of Hands

Тази програма е много кратка и перфектна, ако искате да съберете екипа си и да им помогнете да се отпуснат. Изпълняването и е много просто - помолете участниците да застанат в един малък кръг, обърнат един срещу друг, след това всеки участник трябва да протегне ръка и да хване ръката на някого от другата страна на кръга.

Това е изненадващо трудно упражнение, което изисква екипна организация, изключителна комуникация и добро лидерство, като същевременно принуждава всички участници да се включат. Перфектен за изграждане на екипно сътрудничество, насърчаване на лидерството и даване на служители за нещо, за което да говорят през следващите няколко дни.

Bridging the Divide - Teams Collaborate

Bridging the Divide

По-широкото възприемане на класическото упражнение за изграждане на екип: Участниците се разделят на екипи и им се възлага да изграждат участък от мост, базиран на спецификациите на конкретния им клиент, с ограничени ресурси и в строги срокове. Всеки екип поема ролята на клиент и доставчик, като добавя допълнителен слой дълбочина към задачата, тъй като всички участници изпитват двете страни на сделката.

След изтичане на времето, всеки екип се събира, за да комбинира своите части в един пълен мост, който след това се тества с помощта на кола с дистанционно управление. Успехът се споделя от компанията, докато строителният процес изисква ефективна комуникация, работа в екип и организирано планиране.

Гледайте видеото и научете повече.

Global Innovation Game - Teams learn effective communication and innvoation

Global Innovation Game

Потенциалът на тази програма е невероятен в зависимост от времето и ресурсите, с които разполагате. Участниците могат да бъдат помолени да проектират активи, които да съпътстват терена, като подчертават използването на творчеството и екипните ресурси. Алтернативно, групите могат да бъдат натоварени със задачата да създадат продукт, който може да развие бизнеса като цяло, което ви позволява да използвате активността на тийм билдинг програмата като брейнсторминг за нов продукт. Тази програма изисква изключителни презентационни и комуникационни умения, съчетани с отлично планиране, организация и новаторско мислене.

Тя е проста, гъвкава, ефективна и забавна - всичко, от което се нуждаете. Разгледайте Global Innovation Game.

Chain Reaction Table Top - teams learn to collaborate and discuss ideas and innovate

Chain Reaction Table Top

Chain Reaction Table Top съчетава силното удовлетворение от създаването на сложни системи с методически подход към проектирането, тестването и техниките за развитие. На участниците са предоставени карти с идеи за създаване на сложна машина с верижна реакция, която в крайна сметка постига проста цел.

За да успеят, екипите трябва да бъдат търпеливи и методични в тестването на различните системи, като използват уменията на другия, за да изграждат ефективно измишльотина от идеите на своите идеи. Тази програма изисква внимание към детайлите, управлението на проекта и прецизността, като същевременно обединява екипа към една обща цел.

Научете повече.

Negative to Positive

Тази programa изисква много малко оборудване. Тя ви дава възможност е да забележите добрите неща и уроците, които възникват в ситуации, които иначе бихме възприели отрицателно. За да стартира програмата, участниците трябва да се свържат с друг член на екипа, с когото са споделили опит, свързан с работата - като предишен проект, задача или дейност. След това, един участник трябва да спомене отрицателен аспект на техния споделен опит и техният партньор трябва да подчертае позитивите. След това двойката трябва да сменя ролите.

Тази задача е най-добра за голям екип, който споделя много различни преживявания, тъй като помага на членовете на екипа да се опознават по-добре, като същевременно се насърчава позитивното мислене.

Escape the Maze Team Building - Teams learn problem solving together in a fun way

Escape the Maze

Escape the Maze е GPS проследяване, в което участниците физически се движат по виртуален лабиринт, търсейки улики по пътя.

Тази програма е блестяща за насърчаване на участието на всички членове на екипа. Тя изисква отлична комуникация, лидерски умения и сътрудничество, развивайки тези способности чрез здравословна конкуренция. По време на програмата участниците трябва да използват множество умения за решаване на проблеми, намиране на ключови факти и улики, както и да комбинират научените си знания, за да успеят в по-голямата цел - всички умения, които са безценни на работното място.

Curious Combinations

Основната цел на тази програма за изграждане на екип е единството на екипа. Любопитни комбинации включват писане на всеки елемент от на отделен лист хартия - например, сол и пипер. След това всеки участник има лист хартия, прилепнал към гърба им, и всеки трябва да открие какво е, като пита другите участници „да” или „не” въпроси. Веднъж установи ли какво е, всеки трябва да търси двойката си.

Истинската стойност идва след като участниците са намерили двойката си, когато трябва да обсъдят как се допълват и какви прилики имат. Тази програма за изграждане на екип подчертава, че дори хора с много различни


orchestrate!  Individuals learn together the seemingly impossible is possible

Orchestrate!

В Orchestrate !, участниците трябва да си сътрудничат, за да се научат да свирят на инструмент за период от 90-120 минути, след което целият екип ще се събере, за да изсвири симфония като оркестър. Наема се експертен екип от музиканти, за да преподаде основите и да помогне на екипът Ви. Силата на тази тийм билдинг програма е фактът, че задачата изглежда невъзможна в началото, което прави резултата още по-впечатляващ, когато вашият екип успее. Това е брилянтна дейност за повишаване на екипния морал чрез сътрудничество и гарантиране, че всеки участник ще се включи.

Wordsmiths

Wordsmiths е проста и ефективна. Задайте на екипа си да създаде конкретна дума, използвайки само техните тела. Тази активност за тийм билдинг е лесно да се мащабира, в зависимост от големината на екипа, като за по-големите групи можете да опитате да създадете цяло изречение вместо конкретна дума. Единственото изискване за успех е много свободно пространство и камера за снимане в края!

Flat out F1 - Teams learn the joy of competing together as a team

Flat Out Formula One

Flat Out Formula One изисква отлична организация и планиране, за да успее, тъй като всеки екип е помолен да построи автомобил от Формула 1 от комплект от картонени листове. Това означава подробно измерване и фокусирано ръководство на екипа. За по-нататъшното развитие на персонала, след като всеки автомобил от Формула 1 е построен, той трябва да бъде декориран и маркиран с идентичността на екипа. И накрая, автомобилите от Формула 1 се състезават и победителите получават награда.


VR team building - The Infinite Loop - Process improvement together

The Infinite Loop

Използвайки високотехнологични VR очила и сложни загадки, The Infinite Loop е предизвикателство за комуникация, управление на времето и решаване на проблеми, което изисква екипите да разгадават мистерии, за да освободят затворник. Тъй като само един член има право да използва VR очилата в даден момент, ключът към успеха в тази дейност е краткият и точен обмен на информация, както и вземането на решения за това какво да се направи.

The Infinite Loop не е лесна програма, но е изключително възнаграждаваща и изисква най-доброто от участниците. Създавайки сложни въпроси, които лесно могат да бъдат приложени към финия бизнес свят, това е безценна и изключително ангажираща програма за изграждане на екип.

Разгледайте The Infinite Loop

Надяваме се, че тази статия ще ви даде някои нови идеи за следващия Ви тиймбилдинг ивент. Тук, в Catalyst Team Building, ние прекарахме десетилетия да подобряваме програмите си, за да създаваме нови и ангажиращи програми, които развиват персонала чрез забавление.

Свържете се с нас, за да Ви разкажем повече.

Esther Daniel

Ръководител Стратегии за ангажираност на партньорите

Осигурява организационната ефективност чрез стратегии за ангажиране на партньорите от мрежата на Catalyst Global.

Всички статии

Препоръчваме Ви да прочетете