Тиймбилдинг за хибридни екипи

Създаде се нова норма за начина, по който работим. Много хора могат да работят дистанционно, поне в част от времето. В организации, при които работата от разстояние е опция, се разви хибридна структура на екипите. Хибриден екип е този, който има някои хора, които работят от дома, а други работят от офиса. В големите компании хибридните екипи често се състоят от служители, които отиват в офис, но работните места на тези организации може да са в различни градове и често дори в различни страни!

Тези тиймбилдинг дейности са пригодени за хибридни екипи. Те са създадени така, че работещите в едно и също физическо пространство да имат възможността да се възползват от всички предимства от общуването на живо. Те също са направени специално за включване в екипа на хора, които работят от друго място, независимо дали е от отделен офис или от вкъщи. В някои случаи те ще имат различни роли и отговорности, а понякога ще бъдат същите, сякаш се намират в едно и също физическо пространство. В резултат хибридните тиймбилдинг дейности имитират реална ситуация в екипа и са чудесен начин да се свържете, да се смеете и да подобрите динамиката на екипа ви.

Хибридните екипи се формират по различни начини. Някои служители имат пълната свобода да решават от къде да работят и в какви часове. Все още, обаче, повечето екипи работят в официално работно време и трябва да са в офиса в определен брой дни на седмица или в месеца.

За да бъдат ефективни, хибридните екипи се ръководят от компетентни лидери, които създават лесен и прозрачен начин на работа и ясни насоки за комуникация.

Споделената култура, динамиката на екипа и човешките качества като съпричастност са изключително важни за създаването на ефективни хибридни екипи.

Редовните срещи на екипа през платформа за видеоконферентна връзка и редовната комуникация чрез чат приложения са важни за насърчаване на сътрудничеството и споделеното творческо мислене. Където е възможно, също е важно екипите да се събират и общуват на живо.

Разполагаме с набор от бързи и приятни Айсбрейкъри и Енерджайзъри, които можете да използвате, за да поддържате хибридния си екип мотивиран и ангажиран. Свържете се с нас ще се радваме да споделим някои идеи с вас.

Търсите нещо друго? Разгледайте нашата Tиймбилдинг търсачка

Имате нужда от консултация? Нека създадем събитие, специално според нуждите Ви и постигнем желаните резултати.

Свържете се с нас